Khamis, 28 Oktober 2010

DI MALAYSIA 20 - 27 OKTOBER 2010

Setelah berlalu lebih 8 bulan, Allah takdirkan rezeki saya untuk balik sekejap ke tanah air. Saya dibenarkan majikan untuk pulang menghantar seorang pelajar 'banat' dari Iskandariah yang memang dah lama menanti tarikh sesuai untuk pulang ke tanah air bagi terus mendapat rawatan di sana. Alhamdulillah, setelah sekian lama menerima rawatan di Mesir akhirnya keadaan 'stabil' yang dinanti-nanti tiba jua.

Saya bertolak pulang dengan anakanda "Jannah" yang menjadi amanah saya ini bersama beberapa orang pelajar lain yang kebetulan balik Malaysia pada malam yang sama. Saya menaiki penerbangan EgyptAir yang memang tak perlu transit kat mana-mana sebagai langkah bagi mengelak sebarang masalah. Alhamdulillah saya selamat sampai ke KLIA tanpa masalah dan secara kebetulan saya bertemu Ybhg.Pengurus Besar YINK dan sama-sama pulang ke Alor Setar dalam penerbangan yang sama. Ramai ahli keluarga yang menyambut di airport khasnya keluarga Jannah selain keluarga saya sendiri. 
Selain saya lapor diri masuk ofis di YINK, saya sempat bertemu YAB Dato' Seri Menteri Besar Kedah Darul Aman, memberi laporan dan sempena kedatangan Aidil Adha, saya juga mengambil kesempatan memohon 2 ekor lembu untuk ditumbangkan pada Aidil Adha akan datang. Alhamdulillah dan terima kasih yang tidak terhingga kepada YAB Dato' Seri kerana berkenan meluluskan permohonan.

Saya juga sempat selesaikan beberapa masalah lain termasuk ke Lembaga Maktab Mahmud  bertemu Ustazah Rokiah Ketua sektor Lembaga Maktab Mahmud, dan Us Ridzuan Penolong SU Jabatan Zakat dan Us sofiyuddin Pegawai Agihan Jabatan Zakat ng Kedah selain sempat jenguk dan jumpa kawan-kawan lama di Maktab Mahmud Alor Setar dan di Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kedah khasnya di Bahagian Pelajaran. Sayangnya, ketika saya cuba bertemu Ybhg. Dato' Pengarah, saya difahamkan Dato' berada di luar Kedah.


Semasa saya berada di Kedah juga selain bertemu dan melepaskan rindu dengan Mama. Ayah dan adik, abang, kakak serta anak-anak saudara, saya juga sempat menunaikan hasrat Mama untuk menziarahi beberapa keluarga saudara mara saya di  Alor Setar dan kawasan yang berdekatan dengannya. Saya sempat bawa Mama dan Kak Mi ke rumah P Cik Rahman Cik Mariah di Alor Setar, Pak Ngah Mat Mak Ngah Siah di Kubang Jawi, Pak Lang Mansor Mak Lang Yam di Buloh Lima dan Pak Teh Zan Mak Teh Norehah di Desa Seraya dan Mak Njang Midah di Taman Jalan Gangsa. Selain itu, saya juga sempat menerima pelawaan rakan-rakan lama bermain badminton di Dewan Dato' Syed Omar di sebelah malam di samping melayan oghang ghumah dan anak-anak melaui skype. 
Saya selamat sampai pada pagi 27hb.Oktober disambut oleh Pembantu Tadbir PHEPKTT di airport setelah dihantar adik saya Syeikh Mohd Naim yang juga bertugas satu bumbung dengan saya di JHEAIK selain Mama, Kak Mi dan Abang Kadir sekeluarga yang bersusah payah menghantar ke airport.


 


Sehingga kita berjumpa lagi Mama....Mudah-mudahanAllah panjagkan umur kita semua. Aameen.

1 ulasan:

IBU RISKA berkata...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI